غذاهای کودک و اهمیت فوق العاده‌ی آن‌ها

غذاهای کودک موجود در بازار تقریبا به اندازه شیر مادر مغذی است اما تنوع کافی را ندارد. این در حالی است که تغذیه درست کودک از حدود سن ۶ ماهگی که می تواند غذاهایی به جز شیر مادر بخورد، بسیار مهم است چون در این سن، هم ذائقه آن ها شروع به شکل گیری می کند و هم برای رشد، به میزان کافی از مواد مغذی و انرژی نیاز دارد.
ما قصد داریم در ادامه دستور چند غذای کودک که بسیار مفید و مغذی هستند را به شما یاد دهیم تا به آسانی در خانه تهیه کنید.

پوره سیب زمینی
مواد لازم:
ـ سیب زمینی
ـ شیر (۵ قاشق غذاخوری)
ـ کره (یک قاشق مرباخوری)

طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی را شسته و با پوست، داخل آب جوش ریخته و می گذاریم که کاملاً پخته شود. سپس پوست آن را گرفته و رنده کنید. بعد سیب زمینی رنده شده را با کره مخلوط و کم کم به آن شیر اضافه کنید تا به نرمی و غلظت دلخواه برسد. سایر پوره ها مثل پوره هویج، کدو حلوایی، عدس، نخودفرنگی و لوبیا سبز نیز به همین شکل تهیه می شود.

غذای کودک انواع مختلفی دارد و بسته به نوع ذائقه کودکتان انواع مختلفی می‌تواند داشته باشد.
یکی از محبوب‌ترین غذای کودک، سوپ هست چون که هم غذای گرم و هم بسیار ساده و خوشمزه‌ای هست که میتواند با مواد مختلفی درست شود
مواد لازم:
ـ گوشت (یک تکه متوسط خورشتی معادل ۳۰ گرم)، (بهتر است گوشت ماهیچه گوسفند استفاده شود)
ـ برنج (یک قاشق مرباخوری) هویج (یک عدد کوچک)
ـ سیب زمینی (یک عدد کوچک)

طرز تهیه:
ابتدا گوشت را می گذاریم تا کمی پخته شود. سپس هویج و برنج را اضافه کرده و مدتی بعد سیب زمینی را اضافه می کنیم. پس از پخته شدن کامل، برای بهتر شدن طعم آن می توان از چند قطره آب نارنج یا آب لیموی تازه استفاده کرد.به یاد داشته باشید که در سن یک سالگی تا پایان ۲ سالگی شیر مادر به عنوان مکمل و تامین کننده بخشی از نیازهای تغذیه ای کودک محسوب می شود. این دوره مرحله بسیار حساسی است که اگر در مراقبت از کودک و برآورد نیازهای تغذیه ای او دقت نشود، می تواند منجر به توقف یا افت رشد و نهایتاً سوءتغذیه شیرخوار شود.

حریره بادام
حریره بادام غذایی مقوی با طبیعت گرم و تر، بسیار زود هضم است و برای کودکان شیرخوار و افراد مسن مناسب است. حریره بادام از یکی از مقوی ترین غذای کودک است که جهت پوکی استخوان، نرمی استخوان و رشد استخوان نیز مفید است. چاق کننده است و نیروی درونی بدن را افزایش می دهد.
دادن حریره به کودک باید از یک قاشق چای‌خوری شروع شود و روزانه اضافه ‌گردد
حریره می‌تواند برای یک وعده‌ی کودک کافی باشد و نیازی نیست که در همان وعده به کودک شیر هم بدهید، ولی طبیعی است که آنچه کودک قبلا به آن عادت کرده (شیر ) را ترجیح ‌بدهد. بنابراین می‌توان قبل از دادن حریره، به اندازه ی نصف شیشه به کودک شیر مادر داد. در ماه هفتم می‌توان دادن حریره‌ی ۱۰% را برای کودک شروع کرد اما در این سن به غذای دوم هم نیاز است و ما‌بقی وعده‌های کودک (حدود ۱۷۰- ۲۰۰ گرم) را شیر مادر تشکیل می‌دهد.»

مواد لازم:
ـ آرد برنج(یک قاشق مرباخوری)
ـ شکر(نصف قاشق مرباخوری)
ـ شیر(نصف لیوان)
ـ بادام(۵ عدد)

طرز تهیه غذای کودک :
ابتدا بادام ها را یک ساعت در آب جوش خیس کرده و با قرار دادن لحظه ای در آب سرد شوک داده و سپس پوست آن را گرفته و پودر کنید. پودر بادام را با آرد برنج و شکر مخلوط کرده و داخل شیر (جوشیده سرد) بریزید و روی حرارت ملایم آن را هم بزنید تا به قوام بیفتد.

فرنی با آرد برنج
مواد لازم:
ـ آرد برنج (یک قاش مرباخوری)
ـ شیر(نصف لیوان) شکر(نصف قاشق مرباخوری)

طرز تهیه:
برای تهیه فرنی ابتدا شیر (جوشیده سرد) را با آرد برنج و شکر مخلوط کرده و در حالی روی شعله ملایم است به هم بزنید تا کم کم برنج پخته و قوام بیابد.

آرد برنج به ترتیب شامل درشت مغذی‌ها و ریز مغذی‌هایی مانند پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین‌های گروه ب، آهن و کلسیم است.
شیر کامل هم شامل پروتئین، چربی، کلسیم و ویتامین د است. این دو ماده یعنی آرد برنج و شیر کامل از ۶ تا ۷ ماهگی برای کودک قابل مصرف هستند.