فلافل مقرون به صرفه و کم کالری

فلافل یکی از غذاهای مقرون به صرفه و کم کالری و بدون گوشت بوده که بیشتر  با طعم تند مصرف میشود و در بیشتر مواقع با ترشی سرو میگردد، نام این غذا نیز از فلفل گرفته شده زیرا اصل لبنانی آن فلفل قرمز فراوانی دارد

فلافل خیلی سریع هم آماده میشود و مقداری سبزیجات یک غذای عالی و به صرفه بوده و ساندویج فلافل هم میتونه یه انتخاب مناسب  برای گردش های و پیکنیک باشد.

فلافل یک نوع غذای لبنانی بوده که برای افراد گیاهخوار غذای مناسبی است و این غذا به دلیل داشتن حبوبات به خصوص نخود، پروتئین را در حد کافی و نیاز بدن تامین می کند. نخود نیز مثل سایر حبوبات، فیبر بالایی دارد. فیبر محلول مانند یک برس زبر، سیستم گوارشی را پاک کرده و ازیبوست جلوگیری میکند و این نوع فیبر، گلوکز (قند) و کلسترول خون را کاهش داده و همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کمتر می کند.

طـرز تـهـیـه فلافل

مـواد لازم برای تهیه انواع فلافل: نخود چرخ شده   ۲ لیوان که معادل ۴۸۰ کیلوکالری دارد، پیاز بزرگ یک عدد  دارای۲۵ کیلوکالری، تخم‌مرغ   ۱ عدد ۱۰۰ کیلوکالری، روغن مایع مخصوص سرخ کردن  ۷ قاشق غذاخوری ۶۳۰ کیلوکالری،زردچوبه، فلفل قرمز و نمک به میزان دلخواه صفر کیلوکالری

ابتدا در یک کاسه بزرگ، نخودهای چرخ شده را بریزید و بر روی ان پیاز رنده شده، تخم‌مرغ و ادویه‌ها را اضافه نمایید و نفخ نخود ها را از قبل بگیرید که برای این کار میتوانید یک شب از قبل نخود ها را داخل اب ریخته و چند بار اب ان را تعویض کنید تا به خوبی نفخ ان گرفته شود و میتوانید مقداری هم در اب ان زیره بریزید

حال پیاز را ریز رنده و به دلخواهتان فلفل قرمز اضافه و در کل اصل این غذا تند بوده ولی در صورت تمایل می‌توانید مقدار تندی غذا را کم یا زیاد کنید.در تابه‌ای با دیواره‌های بلند مقداری روغن مخصوص سرخ کردن ریخته و بگذارید تا داغ شود و سپس مقداری از مایه فلافل را برداشته و در قالب مخصوص فلافل ریخته و در روغن داغ انداخته تا سرخ گردد. بعد از سرخ شدن نیز فلافل‌ها را در سبدهای فلزی قرار تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود و یا در ون بشقاب ها دستمال کاغذی قرار دهید تا چربی اش گرفته شود. به این ترتیب می‌توانید فلافل‌های آماده شده را با برش‌های نان و ترشی  و سبزیجات تازه سرو کنید.

روش دیگر برای تهیه فلافل

نخود ۳۰۰ گرم،پیاز یک عدد بزرگ، جعفری نصف استکان، سیر ۳ حبه،آرد نخودچی ۲ قاشق غذا خوری،ادویه مورد نیاز فلفل سیاه، زیره سبز و تخم گشنیز هر کدوم یک  قاشق چای خوری رو باهم پودر و مخلوط کرده

تخم مرغ یک عدد در صورت دلخواه، نمک به مقدار لازم

برای تهیه فلافل نخود رو باید خیس کنید و باید بدانید خیس خوردن نخود کمی طول میکشد، اما اگر به نخود در حال خیس خوردن مقداری نمک اضافه کنید زمان خیس خوردن ان نصف شده و در عرض دو سه ساعت نخود آب رو به خودش جذب کرده و برای همه حبوبات از این روش استفاده کنید. برای فلافل راحتترین راه این بوده که پس از خیس خوردن نخود، به همراه پیاز و سیر و ادویه و جعفری داخل میکسر یا همون مخلوط کن ریخته، ولی اگر در دسترستون نبود میتوانید نخود ها را چرخ  و به همراه سیر و پیاز رنده کنید و جعفری خرد شده ورز داده و برای میکس هم لازم نبوده خیلی مواد رو له کنید.  پس از میکس کردن، آرد را اضافه و تخم مرغ رو هم به مواد اضافه و مواد را خوب ورز داده وبعد هم به شکل توپ در در بیاورید و یا با قالب های مخصوص فلافل شکل دهید و در روغن فراوان داغ شده سرخ کنید

به همراه فلافل میتوانید با سس میل کنید، بهتر بوده که سستان، سس گوجه‌فرنگی خانگی باشد که از نمک کمی تهیه و گوجه‌فرنگی تازه و خیارشور در آن به کار ببرید. ترشی نیز یکی از همراهان اصلی این غذا بوده

البته می‌توانید فلافل را با برگ‌های تازه کاهو و هویج و کلم نیز میل کنید. نوشیدنی مناسب این غذا نیز می‌تواند یک لیوان شربت آب‌لیمو البته طعم‌دار شده با عرق نعناع باشد تا به هضم غذایتان بیشتر کمک کند.

تهیه فلافل جنوبی

مواد مورد نیاز:نخود ۲ لیوان ، پیاز ۱ عدد ،سیر ۴ حبه ، آرد نخودچی ۴ قاشق چایخوری ،پودر زیره ۱ قاشق چایخوری،پودر تخم گشنیز ۱ قاشق چایخوری ، جعفری خرد شده ۱/۲ لیوان ،تخم مرغ یک عدد ،آبلیمو مقداری

نخود خیس خورده را داخل میکسر ریخته  و پیاز خرد شده ، سیر ، جعفری خرد شده ، پودر زیره ، تخم گشنیز ، آبلیمو ، نمک و فلفل را اضافه نموده و خوب بزنید تا مایه فلافل یکدست شود وحتی میتوانید نخود را ۲ بار چرخ کنید و مواد دیگر را به آن اضافه  و تخم مرغ و آرد نخودچی را به مواد فلافل اضافه نمایید و خوب ورز تا خمیر نرمی بدست  با دست از مایه فلافل بردارید و شکل داده و سپس داخل قابلمه روغن فراوان ریخته و بر روی حرارت قرار ، بعد از اینکه روغن داغ شد فلافل ها را داخل روغن بریزید ( روغن باید زیاد باشد تا فلافل ها در روغن شناور شود ) ، بعد از اینکه فلافل ها سرخ شدند بر روی دستمال کاغذی گذاشته تا روغن اضافی شان گرفته و سپس سرو نمایید.

طرز تهیه فلافل عربی

مواد لازم: ۳۸۰ گرم باقلای خشک،۳۸۰ گرم نخود،۲ حبه درشت سیر کوبیده شده، یک عدد درشت پیاز ( ریز خرد شده) ۴ عدد بزرگ پیازچه (ریز خرد شده)، فلفل سبز قلمی تند، یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر،۳ قاشق غذاخوری آرد یک فنجان، جعفری خرد شده یک قاشق مرباخوری، پودر تخم گشنیز ۵/۱ قاشق مرباخوری،پودر زیره سبز به اندازه لازم،نمک و فلفل به اندازه لازم وروغن برای سرخ کردن فلافل

طرز تهیه:

ابتدا باقلا و نخود را از قبل خیس و باقلا و نخودهای خیس خورده را پوست کرده و با گوشت کوب یا خردکن برقی به طور کامل خرد کنید و سپس سیر، پیاز، پیازچه و بقیه مواد را اضافه و دوباره له کنید تا نرم شود و می گذاریم یک ساعت  بخوبی بماند. در آخر گلوله هایی به اندازه گردو از مخلوط این مواد برداشته و به صورت شامی های گردی دربیاورید. آن گاه در یک سینی ان ها را چیده و یک ربع دیگر بماند. سپس در روغن فراوان سرخ تا طلایی شود.

نکته :
باقلا و نخود از شب قبل خیس کنید و در تهیه این غذا می توان فقط از نخود استفاده کرد که در این صورت مقدار نخود ۲ برابر می شود.

نکات آشپزی برای تهیه فلافل

برای آنکه نفخ نخود گرفته شود، بهتر است که آن را چند روز قبل و یا حتی یک شب قبل خیس کنید و هر چند ساعت یک بار آب آن را دور بریزید. حتی می‌توانید آن را چند بار بجوشانید و آبش را خالی کرده و سپس نخودها را چرخ که به این ترتیب کمتر سبب نفخ می‌شوند.

در هنگام چرخ کردن نخودها دقت کنید که آن‌ها را زیاد چرخ نکنید تا له نگردد زیرا در این صورت مایه فلافل وا رفته و بهتر است خیلی هم نخودها درشت نباشند که زیر دندان احساس شوند بهتر بوده که اندازه نخودهای چرخ شده مقداری از دانه‌های شکر درشت‌تر باشد.

برخی تخم مرغ به فلافل زیرا  حکم چسب رو برای مواد دارد و سبب شکیل شدن فلافل شده وهمچنین از خشک شدنش جلوگیری میکند

ادویه هایی که در بالا گفته شد، ادویه های اصلی فلافل هستن و پیشنهادم اینه که حتما از همشون در فلافلتون استفاده کنین تا طعم عالی رو که شایستش هست بگیره.

بهترین ادویه برای تهیه این غذا، زیره است البته فرقی نمی‌کند که شما زیره سیاه اضافه می‌کنید یا زیره سبز. افزودن زیره به این غذا به هضم بهتر آن کمک خواهد کرد. در ضمن، می‌توانید به مایه فلافل مقداری هم نعناع خشک اضافه به این ترتیب غذایتان عطر بهتری پیدا میکند

تخم مرغ و آرد نخودچی را به مواد فلافل اضافه و خوب ورز داده تا خمیر نرمی بدست آید ، با دست از مایه فلافل بردارید و به شکل گرد حالت دهید.

برای سرخ کردن فلافل، آن‌ها را در ظرفی نچسب و کوچک که روغن عمق پیدا کرده ، قرار تا فلافل‌ها بعد از افتادن در روغن داغ به کف ظرف کنند و به سطح بیایند. به این ترتیب آن‌ها پوک خواهند شد.و برای سرخ کردن از قالب‌های مخصوص استفاده و بگذارید تا روغن کاملاً داغ به این ترتیب باز هم شرایطی را فراهم کرده‌اید که فلافل‌های آماده‌شده ترد باشند و در ته ظرف نچسبند.

اشتراک گذاری این مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاه ها بسته است.