فیبرهای غذایی در سبزیجات

فیبرهای غذایی در سبزیجات، میوه‌ها و دانه‌ها وجود دارند و از بیماری‌ها جلوگیری می‌کنند و نقش بسزایی در رژیم غذایی دارند.

به گزارش فارس، شاید بسیاری از مردم از خواص فیبر و اثرات آن بر روی فشار خون بالا، دیابت، چاقی و سلامت قلب اطلاعی نداشته باشند.

فیبرهای غذایی از بیماری‌ها جلوگیری می‌کنند و نقش بسزایی در رژیم غذایی دارند؛  مزایای فیبر  در سبزیجات، میوه‌ها و دانه ها وجود دارند.

فیبرها اثر لاغری دارند و یبوست را از بین می‌برند؛ خیلی از مواد غذایی که روزانه استفاده می‌کنیم دارای فیبر هستند مانند آناناس، هلو، پرتقال، انگور، کشمش، گریپ فروت، گیلاس، قارچ، گوجه فرنگی، کرفس، پیاز، خیار، کاهو، سیب زمینی، گل کلم، ذرت، نخود، اسفناج، هویج، ماکارونی؛ بدن ما روزانه حدوداً به ۳۰ گرم فیبر غذایی نیاز دارد که با خوردن این مواد می‌توان آن را برای بدن مهیا کرد.

بهترین منابع غذایی فیبردار ۱۴ ماده غذایی است:

سبوس جو دو سر:

این ماده غذایی خواص زیادی دارد؛ به غیر از اینکه سرشار از فیبرهای محلول در آب و فیبر پکتین است، برای کاهش کلسترول و وزن مناسب است، ضمن اینکه موجب خارج شدن کالری‌های جمع شده در روده می‌شود.

میزان کلسترول خون را به میزان ۱۵ درصد کاهش می‌دهد و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند؛ اگر ۳ قاشق غذاخوری سبوس جو دو سر را قبل از غذا در یک لیوان آب بریزید و میل کنید، اشتها را کم می‌کند.

سبوس گندم نیز دارای فیبر زیادی است.

زیتون سیاه:

زیتون سیاه طعم متفاوتی نسبت به زیتون سبز دارد اما از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی ندارد البته زیتون سیاه نسبت به زیتون سبز روغنی‌تر است.

زیتون‌های سیاه طبیعی که به صورت صنعتی سیاه نشده‌اند، ارزش غذایی بالایی دارند و به هضم غذا کمک می‌کنند؛ ۱۰۰ گرم این میوه کوچک دارای ۱۲٫۲ گرم فیبر است.

بادام:

بادام غنی از پتاسیم، منیزیم، فسفر، کلسیم و آهن است؛ فیبر موجود در بادام کمک به عملکرد روده می‌کند و اثر مثبت بر روی سطح کلسترول خون دارد.

لوبیا قرمز:

لوبیا قرمز ضد سرطان است و فشار خون را پایین می‌آورد، ضمن اینکه یبوست را بر طرف می‌کند؛ لوبیا قرمز از سرطان روده بزرگ جلوگیری می‌کند.

پسته:

پسته یکی از آجیل‌ها و دانه‌های سرشار از فیبر است؛ ۱۰۰ گرم پسته دارای ۱۰٫۳ گرم فیبر مواد غذایی است.

انجیر خشک:

انجیر خشک یکی از میوه‌های پر انرژی است که غنی از کلسیم، منیزیم و آهن است.

گردو:

بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان در گردو وجود دارد؛ یک منبع مهم فیبر است، در هر ۱۰۰ گرم گردو ۹٫۵ گرم فیبر وجود دارد.

عدس:

عدس دارای منگنز، آهن، پروتئین، فسفر، تریپتوفان، فولات، مس، پتاسیم، ویتامین B1 است و ۱۰۰ گرم آن ۱۵٫۶۴ گرم فیبر دارد که موجب هضم غذا می‌شود.

خرما:

خرما نیز یکی از منابع مهم فیبر است؛ ۱۰۰ گرم خرما دارای ۸٫۷ گرم فیبر است.

نارگیل:

نارگیل حاوی مقدار زیادی فیبر است؛ ۱۰۰ گرم خرما دارای ۷٫۸ گرم فیبر است.

کنگر فرنگی:

۱۰۰ گرم کنگر فرنگی به طور متوسط دارای ۷٫۷ گرم فیبر است؛ از کیسه صفرا محافظت می‌کند و مانع برخی سرطان‌ها می‌شود.

اشتراک گذاری این مطلب

مطالب مرتبط

دیدگاه ها بسته است.