محبوب ترین پیش غذای ایرانی

کشک بادمجان

بادمجان سرخ شده یا کبابی در غذاهای مختلفی کاربرد دارد. بادمجان سرخ شده در کنار خورشت قیمه عالی میشود اما از آن میتوان برای تهیه کشک بادمجان هم استفاده کرد. البته در روش سنتی تهیه کشک بادمجان از بادمجان کبابی استفاده میشود ولی بادمجان سرخ شده برای کشک بادمجان مجلسی و شیک مناسب تر است.

کشک بادمجان یکی از آسانترین غذاهای سنتی ایرانی است که امروزه به شکل های متنوعی تهیه و تزیین میشود و حتی در مهمانی ها هم جای خودش را بر سر سفره ها پیدا کرده است. دستور تهیه این غذای بسیار خوشمزه را در ادامه بخوانید و علاوه بر تصاویر مرحله به مرحله تهیه کشک بادمجان با نکات اصلی خوشمزه شدن آن هم آشنا شوید.

مواد لازم 

  • بادمجان ۶ عدد
  • پیاز ۴ عدد
  • نعناع ۲ قاشق غذاخوری
  • مغز گردو ½ پیمانه
  • کشک ۱ پیمانه
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه کشک بادمجان

بادمجان ها را پوست می کنیم و آنها را از وسط به صورت عمودی نصف می کنیم. سپس آنها را به مدت نیم ساعت در آب و نمک می گذاریم تا تلخی آن گرفته شود. سپس آنها را در روغن سرخ می کنیم.
در حین سرخ شدن بادمجان، پیازها را پوست می کنیم و آنها را خلالی خرد می کنیم و در کمی روغن تفت می دهیم تا نرم شوند. سپس آنها را از تابه خارج می کنیم و در همان تابه و با همان روغن، نعناع را نیز کمی تفت می دهیم تا خامی آن گرفته شود.
پس از اینکه بادنجان ها سرخ شدند، کمی آب روی آنها می ریزیم و در آن را می گذاریم و شعله را ملایم می کنیم و به مدت حدوداً ۳۰ دقیقه می گذاریم تا بادنجان ها نرم شده و کاملاً بپزد.
می گذاریم آب اضافه بادمجان جمع شود، سپس با گوشت کوب کاملاً آن را می کوبیم تا له شود. پیاز و نعنا داغ و کشک را به آن اضافه می کنیم و آن را مخلوط می کنیم تا یک دست شود. سپس آن را در ظرف مناسب می ریزیم و سرو می کنیم.

نکاتی در مورد طرز تهیه کشک بادمجان 

  • در صورتی که تمایل دارید از کشک بادمجان حاوی روغن کمتری باشد، بادنجان ها را کبابی کنید.
  • کشک بادمجان را به دو حالت می توان طپخ نمود به این صورت که در حالت اول می توان بادمجان ها را به صورت ورقه ورقه در آورد و در حالت دوم می توان بعد از پخت بادمجان، آن ها را له کرد.
  • پیشنهاد می شود برای خوشمزه تر شدن این غذا، پیاز داغ فراوان استفاده کنید.
  • برخی برای تهیه کشک بادنجان از گردوی خشک شده نیز استفاده می کنند.
  • در صورتی که این غذا را در مجالس رسمی پخت می کنید می توانید از خلال پسته و بادام برای تزیین استفاده کنید.